Sizleri “Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışmasına başvurmaya davet ediyorum.

Cumhuriyetin 100. yılını kutladığımız bir dönemde kadınlar adına kazanımları korumanın ve ileri taşımanın çok değerli ve önemli olduğu kanaatindeyim. Kadınların işgücüne katılımı ve iş dünyasında önemli rollerde temsil edilmeleri, sosyal hayatta da kadınların güçlenmesine ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı sağlamaktadır.
Kadın girişimciler farklı bakış açıları, deneyimleri ve yetenekleriyle iş dünyasına önemli katkılar sağlamaktadır. Çeşitlilik, yaratıcılığı ve inovasyonu teşvik etmektedir. Kadın girişimciliği, yeni ve yenilikçi çözümlerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Kadın girişimciliğinin desteklenmesi, istihdamı arttırırken ekonomik kalkınmaya da katkı sağlamaktadır. Dolayısıyla kadın girişimciliğini desteklediğimizde sadece bir kişiyi değil, ekosistem içinde olan yüzlerce kişiyi desteklemiş olmaktayız.
İş hayatında başarılı kadınlar girişimci olmak isteyen kadınlara ilham vererek önemli rol modeller olmaktadır. Bu da kadınların kendi potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmaktadır. Kadınların ekonomik olarak güçlenmesi sürdürülebilir kalkınmanın da bir parçasıdır. Kadınların iş gücüne katılımı ve girişimcilik faaliyetleri, yoksullukla mücadelede ve toplumların sosyal ve ekonomik açıdan sürdürülebilirliğinde önemli bir rol oynamaktadır.
Ülkemizde bölgesel kalkınma ve kadın konularının öncelikli olması gerektiğini düşünmekteyiz. Bürokraside, siyasette, iş dünyasında ve girişimcilik ekosisteminde kalkınmanın tetikleyici unsuru, kalkınmanın taşıyıcı gücü kadındır. Kadının her alanda görünürlüğünün artması için atılan her adım, her ilerleme; hem bölgemize, hem de ülkemize büyük fayda sağlayacaktır. Bu görüşten yola çıkarak Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kadın Girişimcilik Ofisi’ni açmış bulunmaktayız. Türkiye’deki kadın girişimciliğinin görünürlüğünü artırmak, kadın girişimcilerin ilham kaynağı olmalarını sağlamak ve kişisel gelişimlerine destek vererek kariyerlerini ilerletmelerine yardımcı olmak adına TEPAV iş birliğiyle “Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışmasını hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda, “kadın istihdamını en çok artıran şirket”, “en hızlı büyüyen kadın girişimci”, “ilham veren öykülerle kadınlar anlatıyor”, “en dijitalleşen kadın girişimci” ve “en hızlı büyüyen kadın kooperatifi” başlıklarında başvuruda bulunan şirketler ve kadın kooperatiflerine 22 Kasım 2023 tarihinde ödüllerini vereceğiz.
Kadın istihdamına önem veren ve kendini çevre, teknoloji, ihracat alanlarında geliştiren girişimci kadınları, başarı hikâyelerini paylaşmaları için sizleri “Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışmasına başvurmaya davet ediyorum.