“Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışması, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde gerçekleştirilen bir girişimcilik yarışmasıdır. Dereceye giren şirketler ve kadın kooperatiflerinin başarıları kutlanır ve tescillenir. Şirketler ve kadın kooperatifleri ilgili dönemde belirlenen kategorilere göre değerlendirilir ve ödüllendirilirler.

TR33 Bölgesi Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa illerinden oluşmaktadır. Ege’nin (TR33) Girişimci Kadınları Yarışması sadece bu illerdeki şirketler ve kooperatifler için yapılmaktadır.

Başvuru için herhangi bir ücret alınmaz.

Yarışmaya başvurmak için online anketi eksiksiz doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formunu tamamlamanın yanı sıra anket formunda istenen belgeleri sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde başvurunuz değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru kriterlerini görmek için tıklayınız.

Evet. Bu kategori başvuru şartlarını sağlayan tüm şirketlere açıktır.

Şirketiniz belirtilen yıllar içerisinde nevi değiştirdiyse bizimle iletişime geçilerek yönlendirme alınmalı ve anket formunda bulunan ilgili kutucuk işaretlenmelidir.

Değerlendirme, şirketlerin tam zamanlı eşdeğer çalışan sayısı üzerinden yapılmaktadır. Online anket formunda gireceğiniz tam zamanlı eşdeğer çalışan sayılarınız ile sisteme yüklenen SGK E- Beyannamelerindeki rakamlar değerlendirme komitesi tarafından kontrol edilmektedir ve tüm bilgiler 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) uyarınca korunacaktır. KUTSO’nun yetkilendirdiği değerlendirme kurulu dışında kimse bu bilgilere erişemeyecektir.
“Tam zamanlı eşdeğeri” yarı zamanlı pozisyonların tam zamanlı pozisyonlara uyarlanmasıyla hesaplanacaktır. Örneğin, iki yarı zamanlı satış görevlisi bir tam zamanlı pozisyona eşdeğer olabilir. 6 ay süreyle istihdam edilen 40 personel 20 tam zamanlı personele eşdeğerdir. Yarı zamanlı çalışanlarınızın tam zamanlı eşdeğeri buçuklu bir sayıya karşılık geliyorsa en yakın büyük tam sayıya yuvarlayınız.

Evet. Formu doldurduktan sonra, formda belirttiğiniz brüt satış tutarlarınızı belgeleyen 2020, 2021 ve 2022 yılları kurumlar vergisi beyannamenizi de sisteme yükleminizi istiyoruz. Ayrıca “Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket” kategorisi için de başvuru yaptıysanız 2021 ve 2022 yılları İŞKUR belgelerinizi sisteme yüklemeniz gerekmektedir.  Aksi takdirde başvurunuz değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru anketi tamamlandıktan sonra, anketi dolduran yetkilinin ankette bildirdiği e-posta adresine onay e-postası gelir. Bu e-posta anketin değerlendirme ekibine ulaştığı ve işleme alındığı anlamına gelir. E-posta ulaşmazsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Değerlendirme ekibi, gerekli durumlarda anketi dolduran yetkiliyle e-posta ya da telefon aracılığıyla iletişime geçecektir. Bu nedenle anket dolduran şirket yetkilisinin kendisine kolaylıkla ulaşılabilecek iletişim bilgilerini “İletişim sorumlusu” bölümünde paylaşması önemle tavsiye edilir.

Başvuru süresi içerisinde değerlendirme ekibine ulaşan tüm anketler, tarafımızdan kontrol edilir. Kontrolde şirketler tarafından bizimle paylaşılan Kurumlar Vergisi E-Beyannamelerinden ve İŞKUR belgelerinden (ve gerekirse istenen diğer belgelerden) yararlanılır.
Verilere ilişkin herhangi bir soru işareti olması halinde değerlendirme ekibi uzmanları anketi dolduran yetkiliyle iletişime geçerek ek bilgi veya belge isteyebilir. Cevabın hatalı olduğu anlaşılırsa şirket yetkilisine sisteme giriş yetkisi verilerek ankette güncelleme yapması talep edilir. Mutabık kalınan düzeltmelerin şirket yetkilisi tarafından başvuru süresi içerisinde tamamlanması gerekir.

Yarışma ile ilgili her konuda olduğu gibi, anket doldururken teknik bir sorun yaşadığınızda da [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz. Değerlendirme ekibi uzmanları size en kısa sürede dönüş yapacaktır. Göndereceğiniz e-postada yaşadığınız teknik sorunla ilgili mümkün olduğunca detay vermeniz (örn. ekran alıntısı) sorunun çözümünü hızlandıracaktır.

01 Eylül 2023-15 Ekim 2023

Halka açık şirketlerin başvurusu kabul edilmiyor. Ancak, 31 Aralık 2022 tarihinden sonra halka açıldıysanız başvurabilirsiniz çünkü değerlendirmeyi 2020-2022 dönemi için yapıyoruz.

Aydınlatma metnine ulaşmak için tıklayınız.

İlave sorularınız için [email protected] adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.