Ege’nin Girişimci Kadınları Yarışması “En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci” ve “Kadın İstihdamını En Çok Arttıran Şirket” ana kategorilerinden oluşmaktadır. Bu ana kategoriler dışında Jüri Özel Ödülleri başlığı altında da “İlham Veren Öykülerle Kadınlar Anlatıyor” ve “En Dijitalleşen Kadın Girişimci” kategorileri bulunmaktadır. Kooperatiflerin başvuruları için de ayrıca En Hızlı Büyüyen Kadın Kooperatifiolmak üzere özel kategori bulunmaktadır.

  1. “En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci”

TR33 Bölgesinden başvuru yapan kadın girişimcilerin şirketlerinin 2020-2022 dönemindeki Kurumlar Vergisi Beyannamelerinde yer alan “BRÜT SATIŞ” tutarları baz alınarak hesaplanacak listeye göre kadın girişimcilerin şirketleri listelenir ve ilk 3’e giren şirketler belirlenerek ödüllendirilir.

  1. Kadın İstihdamını En çok Arttıran Şirket”

TR33 Bölgesinden başvuru yapan şirketlerin 2021 – 2022 dönemindeki İŞKUR belgelerinde yer alan “kadın istihdam” artış oranlarına göre başvuru yapan şirketler listelenir ve ilk 3’e giren şirketler belirlenerek ödüllendirilir.

  1. Jüri Özel Ödülü
    • “İlham Veren Öykülerle Kadınlar Anlatıyor” TR33 Bölgesinden başvuru yapan girişimcilik fikirlerinin peşinden koşarak hayallerini gerçekleştirip başarı hikâyelerini anlatan girişimci kadınlar listelenir ve birinci olan kadın girişimci jüri özel ödülü ile ödüllendirilir.
    • “En Dijitalleşen Kadın Girişimci” TR33 Bölgesinden başvuru yapan dijitalleşme kategorisinde en yüksek puanı alan girişimci kadınlar listelenir ve birinci olan kadın girişimci jüri özel ödülü ile ödüllendirilir.

4.Kadın Kooperatifleri İçin:

  •  “En Hızlı Büyüyen Kadın Kooperatifi: TR33 Bölgesinden başvuru yapan kooperatiflerin üye kooperatiflerin 2021-2022 dönemindeki Kurumlar Vergisi Beyannamelerinde yer alan “BRÜT SATIŞ” tutarları baz alınarak hesaplanacak listeye göre birinci olan kooperatif ödüllendirilir.