“Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışması, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde gerçekleştirilen bir girişimcilik yarışmasıdır.

KUTSO stratejik planı kapsamında belirlenen stratejiler doğrultusunda yer alan kadın işgücünün geliştirilmesine yönelik Odamızda kurulan Kadın Girişimcilik Ofisi, Kütahya’da iş hayatına katılmak isteyen girişimcilik fikri olan kadınlara danışmanlık vermek, kadın girişimciliğini nitelik ve nicelik bakımından geliştirmek, daha donanımlı olmasını sağlamak, girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişimini sağlamak, girişimci kadınları doğru iş kollarına, hibe ve desteklere yönlendirerek onlara bu yolculukta yol arkadaşlığı yapmak amacıyla faaliyet göstermektedir.

Kütahya, TR33 (Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa, Uşak) ve Ege Bölgesi’ndeki kadın girişimciliğin görünürlüğünü artırmak, ulusal/uluslararası ağlara entegre ederek etkinliğini teşvik etmek ve kişisel gelişimlerine destek vererek kariyerlerini ilerletmelerine yardımcı olmak adına 2023 yılında “Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışması hayata geçirilmiştir.

İki yılda bir tekrarlanması planlanan “Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışması ile nihai olarak, listeye giren girişimcilerin kendi bölgelerinde kanaat önderliği rolünü üstelenmesi, sahibi oldukları şirketlerin başarı hikayeleri ile potansiyel kadın girişimci adaylarına ilham kaynağı olması hedeflenmektedir.

“Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışması “En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci” ve “Kadın İstihdamını En Çok Arttıran Şirket” ana kategorilerinden oluşmaktadır. Bu ana kategoriler dışında Jüri Özel Ödülleri başlığı altında “İlham Veren Öykülerle Kadınlar Anlatıyor” ve “En Dijitalleşen Kadın Girişimci” kategorileri bulunmaktadır. Kooperatiflerin başvuruları için de ayrıca “En Hızlı Büyüyen Kadın Kooperatifi” olmak üzere özel kategori bulunmaktadır. Yarışmaya katılım koşullarını yerine getirenler, belirlenen değerlendirme kriterlerine göre sıralanırlar. Listeye girmeye hak kazanan şirketler ödüllerini, üst düzey katılım ile gerçekleşen ödül töreninde alacaktır.